“Raíces” al Dia de la Discapacitat

L’obra de teatre Raíces, del grup de Teatre Chapó, va participar aquest diuemnge al Dia de la Discapacitat, a Gavà, organitzat per l’associació Adisga. La televisió de Gavà n’ha fet aquest vídeo per explicar la notícia!

 

Anuncis

Literatura: de dones, o d’homes?

Acostant-se el dia per l’eliminació de la violència contra les dones, faré una xerrada sobre literatura i dona al Centre Cívic Can Clariana (M: Virrei Amat – La Sagrera – Maragall).

Parlarem sobre literatura i gènere, plantejarem diverses preguntes amb la intenció de reflexionar sobre la dona com a escriptora, com a lectora i com a personatge literari i reflexionarem també, entorn els propis textos passant per la pregunta: té gènere, la literatura?

Teatre per pensar

Amb la Cia Chapó hem viscut un procés teatral preciós, que ens ha dut més enllà de caracteritzar bé els personatges (súper bé, diria jo!), actuar amb el cor i les emocions, projectar bé la veu i com sempre i sobretot gaudir sobre l’escenari.

Aquest any el treball ha fet un pas més enllà, ja que hem profunditzat en la part més reflexiva del teatre, la que ens posa davant del mirall social i reflecteix el món on vivim i, també, el món que nosaltres mateixos construïm, sense escapar de la pròpia responsabilitat.

Amb Teatre Chapó hem parlat de conceptes i lluites socials que han afectat i segueixen afectant el pas de la humanitat al món: la propietat privada i el bé propi, l’abús i la colonització de l’occident, del racisme i l’esclavatge, de la desigualtat entre homes i dones, de la precarització laboral, de les diferències entre religions, de la importància de l’ecologia, de l’aïllament social que ocasionen les noves tecnologies. Dissabte 9 de juny vam fer una obra de teatre preciosa, fruit d’un procés preciós, i amb una profunditat treballada i pensada. Altre cop em sento molt orgullosa i agraïda a tot l’equip de Teatre Chapó, i m’omple d’energia per poder seguir fent teatre, teatre per pensar.